ສູດອາຫານລາວທັນສະໄໝ
ເຫັນແລ້ວນ້ຳລາຍໄຫຼເລີຍກັບສູດອາຫານ 3 ສູດທີ່ຂ້ອຍຮັກລາວຈະນຳມາສະເໜີແຕ່ຈະມີສູດຫຍັງແດ່ ໄປອ່ານກັນເລີຍ
ຕຳມາກຮຸ່ງ
ສຳລັບຄົນທີບໍ່ມັກກິນປະແດກ ຫຼື ບໍ່ກິນປູກໍ່ສາມາດແຊບນົວໄປນຳກັນໄດ້
ສ່ວນປະສົມ
· ກະທຽມມົກ 2–3 ກີບ
· ໝາກເພັດ ຕາມໃຈມັກ
· ໝາກຖົ່ວຢາວ 1 ຟັກ
· ກຸ້ງແຫ້ງ 1 ບ່ວງ
· ໝາກເລັ່ນ 2 ໜ່ວຍ
· ນ້ຳປາ
· ນ້ຳຕານປີດ
· ນ້ຳໝາກນາວ
· ໝາກຮຸ່ງສັບ
· ແຄ່ຣຣ໋ອດສັບ
· ຖົ່ວດີນຂົ້ວ 1 ບ່ວງ
ຂັ້ນຕອນ
- ຕຳໝາກເຜັດ, ຜັກທຽມ ນ້ຳຕານ, ເກືອ ໃສ່ຄົກ
- ໃສ່ນ້ຳປາ, ໝາກນາວ,
- ໃສ່ໝາກຫຸ່ງທີ່ສັບແລ້ວ
- ແຄ່ຣຣ໋ອດສັບແລ້ວ ໝາກຖົ່ວ ແລະ ໝາກເລັ່ນ
- ຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ຕັກໃສ່ຈານ
- ໂຮຍດ້ວຍ ກຸ້ງແຫ້ງ 1 ບ່ວງ ແລະ ຖົ່ວດີນຂົ້ວ 1 ບ່ວງ
- ພ້ອມຮັບປະທານ
-
-
ລາບໝູ
ອີກໜື່ງເມນູທີ່ຈະຂາດໄປບໍ່ໄດ້ກັບສະເໜ່ກີ່ນເຂົ້າຂົ້ວຫອມໆຄົ່ນເຂົ້າກັບຊີ້ນໝູກລ້ວກສຸກໂຮຍໃສ່ໃບຫ້ອມລາບ ຈົກເຂົ້າໜຽວແຊບຫຼາຍ
ສ່ວນປະສົມ
· ຊີ້ນໝູກສັບ ຕາມໃຈມັກ
· ຫົວຫ້ອມບົວແດງ 1 ຫົວ
· ພັກບົວຊອຍ 2 ບ່ວງ
· ໃບຫອມລາບ ສຳລັບໂຫຍໜ້າ
· ນ້ຳປາ
· ນ້ຳຕານ
· ນ້ຳໜາກນາວ
· ໝາກເພັດປົ່ນ ຕາມໃຈມັກ
· ເຂົ້າຂົ້ວ 1 ບ່ວງ
ຂັ້ນຕອນ
- ສັບຊີ້ນໝູໃຫ້ລະອຽດ
- ຊອຍຫົມບົ່ວແດງ ຜັກບົ່ວ
- ກຽມໃບຫອມລາບ
- ກຽມໝູສັບໃສ່ໝໍ້ນອຍ ຕາມດ້ວຍ ນ້ຳປາ ນ້ຳຕານ ໝາກເພັດປົ່ນ ເຂົ້າຂົ້ວ ຫົວຫ້ອມບົວແດງ 1 ຫົວ ພັກບົວຊອຍ
- ຕັກໃສ່ຈານ ແລະ ໂຮຍດ້ວຍ ໃບຫອມລາບ
- ພ້ອມເສີບ
ປີ້ງໝູ
ຂໍປິດທ້າຍດ້ວຍ ຄໍໝູປີ້ງໄວ້ກິນແກ້ມກັບອາຫານທັງໝົດທັງມວນ ເຊີ່ງສູດນີ້ເປັນຄໍໝູປີ້ງນ້ຳຜີ້ງ ທີ່ມາຄູ່ກັບນ້ຳແຈ່ວຮ້ອນ ຫອມ ແຊບ ສຸດໆ
ສ່ວນປະສົມ
· ຊີ້ນສັນຄໍໝູ
· ນ້ຳຜີ້ງ 1 ບ່ວງ
· ຊອດສປຸ່ງຣົດ 1 ບ່ວງ
· ຊອດສຫອຍນາງລົມ 1/2 ບ່ວງ
· ພິກໄທຂາວ 1/4 ບ່ວງ
· ນ້ຳຜີ້ງ 1 ບ່ວງ
· ໝາກເພັດປົ່ນ 1 ບ່ວງ
· ເຂົ້າຂົ້ວບົດ 1 ບ່ວງ
· ພັກບົວຊອຍ
· ພັກບົວຊອຍ
ຂັ້ນຕອນ
- ເອືອບຊີ້ນໝູດ້ວຍ , ນ້ຳຜີ້ງ , ຊອດສປຸ່ງຣົດ , ຊອດສຫອຍນາງລົມ , ພິກໄທຂາວ , ນ້ຳເຜີ້ງ , ໝາກເພັດປົ່ນ, ເຂົ້າຂົ້ວບົດ , ພັກບົວຊອຍ, ພັກບົວຊອຍ
- ປິ້ງຈົນສຸກໄດ້ທີ່
- ຊອຍຕາມຂະໜາດທີ່ຕ້ອງການ
ເປັນຈັງໃດກັບສູດອາຫານທັງສາມສູດ ພໍ່ບ້ານແມ່ບ້ານມືໃໝ່ລອງເອົາໄປປຸງແຕ່ງເບີ່ງເດີ
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น