10 ປະໂຫຍດຂອງເບຍ
"ເບຍ" ແມ່ນເຄື່ອງດື່ມທີ່ພວກເຮົາຮູ້ຈັກດີ. ແຕ່ຄົນຈໍານວນຫຼາຍອາດຈະຄິດວ່າເບຍແມ່ນເຄື່ອງດື່ມທີ່ຫ້າມ ສຳລັບຄົນຮັກສາສຸຂະພາບ. ແຕ່ຄວາມຈິງແລ້ວ, "ເບຍ" ມີຜົນປະໂຫຍດຫຼາຍຢ່າງທີ່ພວກເຮົາອາດຈະບໍ່ຮູ້ມາກ່ອນວ່າມັນຈະມີຜົນດີຕໍ່ຮ່າງກາຍຂອງພວກເຮົາ 10 ຂໍ້. ນັກຄົ້ນຄວ້າ ເວົ້າວ່າເບຍນັ້ນມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ ແລະ ດີຕໍ່ຫົວໃຈ ຈາກການຄົ້ນຄວ້າຂອງມະຫາວິທະຍາໄລ Emory. ແມ່ຍິງແລະຜູ້ຊາຍສູງອາຍຸ 2,200 ຄົນ ທີ່ດື່ມເບຍ ມື້ລະ 1.5 ແກ້ວຕໍ່ມື້ມີຄວາມສ່ຽງຕໍ່ໂລກຫົວໃຈລົ້ມເຫຼວ 50% . ເບຍຍັງດີສໍາລັບສະຫມອງອີກດ້ວຍ. ນັກວິທະຍາສາດໃນ Boston ໄດ້ພົບເຫັນວ່າຜູ້ທີ່ດື່ມເບຍແຕ່ ໜຶ່ງຫາຫົກແກ້ວຕໍ່ອາທິດ. ຈົນເຖິງຜູ້ທີ່ດື່ມ 7-14 ແກ້ວຕໍ່ອາທິດ. ຈະເກີດການຊັກໄດ້ນ້ອຍກວ່າຜູ້ທີ່ບໍ່ດື່ມເບຍ. ແຕ່ຖ້າທ່ານດື່ມຫຼາຍກວ່ານີ້ ຈະມີອາການຊັກຫຼາຍທີ່ສຸດ. ເນື່ອງຈາກວ່າເບຍສາມາດຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນຂະຫນາດຂອງເມັດເລືອດ ແລະ ບໍ່ເຮັດໃຫ້ເລືອດໄຫຼເຂົ້າໃນສະຫມອງ. ເຊິ່ງຈະສົ່ງຜົນດີແນວໃດມາອ່ານກັນເລີຍ.
1. ສົ່ງຜົນດີຕໍ່ຫມາກໄຂ່ຫຼັງ: ອີງຕາມການຄົ້ນຄວ້າໃນຟິນແລນພົບວ່າດື່ມເບຍຢ່າງເປັນປົກກະຕິ. ຈະຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນໜິ້ວຫມາກໄຂ່ຫຼັງໄດ້ຫຼາຍກວ່າປົກກະຕິ. ເນື່ອງຈາກວ່າເບຍຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍມີການຂັບປັດສະວະໄດ້ຫຼາຍກວ່າການດື່ມນ້ຳທຳມະດາ. ຈຶ່ງເວົ້າໄດ້ວ່າ ຊ່ວຍຫຼຸດແຄຊຽມໃນຫມາກໄຂ່ຫຼັງໄດ້ເປັນຢ່າງດີ.
2. ຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງໃນການເປັນພະຍາດເບົາຫວານ: ຜູ້ທີ່ດື່ມເບຍ 2 ຈອກ ຕໍ່ມື້ແມ່ນມີໂອກາດຫນ້ອຍທີ່ຈະເປັນພະຍາດເບົາຫວານກວ່າຜູ້ທີ່ດື່ມຫຼາຍກວ່າ 2 ຈອກຕໍ່ມື້ເຖິງ 25%. ນັ້ນສະແດງວ່າການດື່ມເບຍໃນປະລິມານທີ່ເໝາະສົມຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍຜະລິດ insulin ຢ່າງມີປະສິດທິຜົນ.
3. ຊ່ວຍຮັກສາຄວາມດັນເລືອດ: ອີງຕາມການສຶກສາຂອງວິທະຍາໄລ Harvard ພົບວ່າຜູ້ທີ່ດື່ມເບຍ 1 ຫາ 2 ຈອກຕໍ່ມື້ກໍ່ຈະມີຄວາມດັນເລືອດຫນ້ອຍກ່ວາຄົນທີ່ສະເລ່ຍ. ຍິ່ງໄປກວ່ານັ້ນ, ຜົນໄດ້ຮັບແມ່ນດີກ່ວາດື່ມວາຍແດງອີກດ້ວຍ.
4. ຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງກ່ຽວກັບໂລກຫຼອດເລືອດໃນສະໝອງ: ເນື່ອງຈາກເບຍຮັກສາຄວາມດັນເລືອດ ສະນັ້ນດື່ມເບຍໃນຈໍານວນທີ່ເໝາະສົມ. ຈະປ້ອງກັນການ ການອຸຕັນຂອງໄຂມັນໃນເສັ້ນເລືອດໄດ້ດີ ລວມທັງການໄຫລຂອງເລືອດໃນຮ່າງກາຍ.
5. ກະດູກແຂງແຮງ: ການຄົ້ນຄວ້າຫຼາຍຢ່າງ ໄດ້ແນະນໍາວ່າການດື່ມເບຍໃນປະລິມານທີ່ເໝາະສົມ ສານທີ່ຢູ່ໃນເບຍ ຈະເຮັດໃຫ້ມວນກະດູກແໜ້ນຂຶ້ນ ແຕ່ວ່າຈະໄດ້ຜົນດີ ສຳລັບໝຸ່ມສາວເປັນຫຼັກ.
6. ປ້ອງກັນໂລກນອນບໍ່ຫຼັບ: ບາງສານຈາກດອກ HOBS ທີ່ເປັນສ່ວນປະກອບຕົ້ນຕໍຂອງເບຍນັນ. ຈະເຮັດຫນ້າທີ່ເໝືອນຢານອນຫຼັບຈາກທຳມະຊາດທໍາມະຊາດ. ດັ່ງນັ້ນຖ້າທ່ານດື່ມເບຍໃນຕອນຄ່ໍາ ມັນເຮັດໃຫ້ເຈົ້າຮູ້ສຶກວ່ານອນຫລັບໃນຕອນກາງຄືນ.
7. ຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເປັນມະເຮັງ: ຄົນປອກຕຸຍການໄດ້ສຶກສາວ່າ ການໝັກຊີ້ນດ້ວຍເບຍ ຈະຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນສານກໍ່ມະເລັງໃນຊີ້ນສູງເຖິງ 70% ເນື່ອງຈາກວ່າ ນ້ຳຕານໃນເບຍ ຈະໄປຢຸດສານກໍ່ມະເລັງ ແລະ ລະບົບການຂັບໄລ່ຂອງເສຍອອກຈາກຮ່າງກາຍດີຕາມໄປດ້ວຍ.
8. ໂລກ Alzheimer's: ດື່ມເບຍໃນລະດັບທີ່ພໍດີ ໃນແຕ່ລະມື້ ຈະເຮັດໃຫ້ສະຫມອງໂລ່ງ ແລະ ເຮັດວຽກດີຂຶ້ນ. ແບບລືນໄຫຼເລີຍກໍ່ວ່າໄດ້. ແຕ່ຖ້າຫຼາຍກວ່ານັ້ນທ່ານອາດຫາວນອນ ແລະ ເຮັດວຽກບໍ່ໄດ້
9. ມູນຄ່າໂພຊະນາການສູງ: ເກືອບທຸກປະເພດຂອງເບຍມີເສັ້ນໃຍອາຫານສູງ ແລະ ມີສານອື່ນໆເຊັ່ນ: ອາຊິດໂຟລິກ, ວິຕາມິນຊີ, ວິຕາມິນ B6 ແລະ B12. ເບຍບາງປະເພດຍັງມີພະລັງງານ.ຫນ້ອຍກວ່າ 100 ດ້ວຍຊ້ຳໄປ.
10. ເຮັດໃຫ້ຜິວງາມ: ວິຕາມິນໃນເບຍບາງຊະນິດເຊັ່ນ: Pantothenic Acid, Vitamin B3 ແລະ Niacin ຈະກະຕຸ້ນການຜະລິດຈຸລັງຜິວຫນັງໃຫມ່. ເສີມຂະຫຍາຍ collagen ແລະເມັດສີຜິວສີຮຽບນຽນ ແລະ ອ່ອນນຸ້ມລົງໄດ້.
ເຖິງຢ່າງໃດກໍ່ຕາມ, ພວກເຮົາຈະເວົ້າກ່ຽວກັບຜົນປະໂຫຍດຂອງການດື່ມເບຍ 10 ລາຍການ, ແຕ່ວ່າແຕ່ລະຂໍ້ຈະມີການກຳກັບວ່າ ຕ້ອງດື່ມເບຍໃນລະດັບທີ່ເໝາະສົມເທົ່ານັ້ນ ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຮັບທາດອາຫານ ຫຼື ຜົນປະໂຫຍດທີ່ຖືກຕ້ອງ.
http://theicon.global/posts/qM6uZB
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น